Publicerad

Bleckmossen – de första åren

Var du inte född när Bleckmossen började gå i KP år 2006? Lugn, här ger vi en sammanfattning av de första äventyren och du får veta hur allt började.

”Utpressningen”

Här börjar Amir kämpa för att vinna Amandas hjärta. Men det är inte helt lätt eftersom de har så olika bakgrund. I äventyret får vi bland annat följa med på en filmkväll hemma hos Amanda – och se hur det går när Amir ska göra popcorn i hennes lyxiga jättekök…

Samtidigt upptäcker Emil mystiska saker med Amandas pappa. Han är polischef i Bleckmossen, men håller på med skumma affärer vid sidan av. Han samarbetar nämligen med skurken Vincent och hans MC-gäng. Tillsammans har de kidnappat Bleckmossen-gängets kompis Ivan för att pressa honom på pengar. Som tur är kommer Amir, Emil och Siri och räddar Ivan. 

”Den ryska skatten”

Vem är egentligen den hemlige Ivan? I äventyret ”Den ryska skatten” får du svaret. Hans bakgrund är mörk och sorglig och hänger ihop med saker som hände i Ryssland i början av 1900-talet, när kejsarfamiljen avrättades. 

Det visar sig att Ivan en gång i tiden var hemlig agent. Han kom till Bleckmossen för att hitta en okänd rysk kunglighet – en ättling till prinsessan Anastasia. Samtidigt bevakar han kungafamiljens gamla skatt.

I äventyret dyker också den ständigt små-mobbande typen Håkan upp. Det blir riktigt jobbigt när Håkans pappa börjar dejta Emils mamma!

”Konstkuppen”

Amir vill ge en unik födelsedagspresent till Amanda och ber Emil måla ett porträtt av henne. Problemet är att Amanda tror att Amir själv är konstnären, och kräver att han målar av hennes husdjur också.

Samtidigt ska det världsberömda och dyrbara konstverket ”Hundbajs i vacuum” visas nere på Bleckmossens konstmuseum. MC-skurken Vincent återvänder till Bleckmossen för att stjäla det. Han tar hjälp av den ondskefulla konst-tjuven Charlotta. 

”Ivans födelsedag”

Ivan är uppvuxen utan familj, i ett träningsläger för blivande hemliga agenter. Han vet inte ens när han är född – och därför bestämmer sig gänget för att uppfinna en födelsedag åt honom. 

Hemma hos Ivan passar Siri på att snoka i hans hemliga lådor. Hon upptäcker vem i Bleckmossen som är en hemlig rysk kunglighet. Personen vet inte ens om det själv!

”Joen & Cassandra”

Vincent har en lillebror vid namn Joen, som flyttat in på ”Hells Oil” – den gamla bensinmacken i Bleckmossen. Där bor han tillsammans med bästisarna Cassandra och Jane (som är en revolver). 

Som barn skadades Joen och Cassandra av en hemmagjord bomb, men räddades av Vincent. Nu ska de gottgöra honom och samtidigt hämnas på alla andra genom att genomföra ett rån. Då hamnar Bleckmossen-gänget mitt i skottlinjen.

”Anastasia – upplösningen”

Här avslöjas hela historien om Bleckmossens okända kunglighet och den gamla ryska skatten. Självklart är det Siri som genom list och utpressning lyckas dra fram sanningen ur Ivan. Och nu får även läsarna veta att den tvättäkta prinsen är – Emil!

”Inbrottet”

Någon har krossat ett fönster och tagit sig in på pizzeria San Fransisco – gängets favoritställe. Efter en noggrann undersökning kan Siri, Emil och Amir gripa den skyldige. Det visar sig vara Joen, som har en hemlig dröm om att bli pizza-bagare.

”Sommaren hos Amanda”

På lovet reser gänget till Västkusten för att bo i Amandas lyxiga sommarhus. Där bekänner Amanda att hon vet sanningen om sin kriminella polis-pappa – och blir tröstad av Amir. 

Även mellan Emil och Siri finns heta känslor. Problemet är bara att Emil som vanligt har känslor för någon annan samtidigt – nämligen Håkan.

”Skolbranden”

Skolan brinner upp och medan den byggs upp igen måste gänget gå i skolan i den snobbiga och rika grann-förorten Sfvineholm. Där blir de vänner med den mystiska Alex, som Emil blir intresserad av.   Det gör Siri och Håkan galna av avundsjuka. Och Amir kan inte sluta fundera över om Alex är en kille eller tjej. 

”Kidnappningen”

Amir snokar bland Amandas pappas stöldgods – och blir upptäckt. Eftersom Amandas pappa aldrig gillat att hans dotter dejtar bestämmer han sig för att stoppa Amir en gång för alla och tar därför hjälp av Vincent. Men då tar Bleckmossen-gänget hjälp av Ivan…

”Spökhuset”

Siri lockar med sig gänget att övernatta i en övergiven prästgård. Hon lurar Amir och Emil att de allihop måste avslöja varsin hemlighet för att inte vålnaden ska visa sig under natten. 

När det sedan är Siris tur att avslöja en hemlighet väljer hon att berätta för Emil att det är han som är den hemliga ryska prinsen i Bleckmossen. Emil får en chock, byter personlighet och börjar umgås med det rika gänget från Sfvineholm. 

Och äventyren fortsätter…

”Spökhuset” tar slut i början av år 2011. Efter det fortsätter det förstås att hända mystiska, farliga, roliga och galna saker i Bleckmossen. Dessutom blir kärleksproblemen bara värre. Siri och Håkan kämpar vidare om Emils kärlek. Och Amir blir mot sin vilja kär i den nya karaktären Samine.